Rondreis West-Canada: Passage to Alaska

Canada
vanaf € 8090 p.p.
Begeleide rondreis
groepsreis
Rondreis
18
Meerdere afreisdatums
Kenmerken

Tijdens deze rondreis word je ondergedompeld in de eindeloze schoonheid van dit continent. Prachtige gletsjers, azuurblauwe meren, oneindige bossen... Onverwachte ontmoetingen met grizzly's en andere beren, boottochten op zoek naar walvissen en orka's alsook de bezoeken aan de First Nations maken dit een rondreis van formaat.

UNIEKE NATUURBELEVING

 • Imposante gletsjers in Alaska
 • Majestueuze Rocky Mountains
 • Schitterende blauwgroene gletsjermeren
 • De befaamde Inside Passage
 • Mooie wandeling in gematigd regenwoud

ONVERWACHT DIERENLEVEN

 • Fish Creek: indrukwekkende grizzlyberen
 • Orka-exploratie
 • Per zodiac op zoek naar grijze walvissen

AFWISSELENDE ACTIVITEITEN

 • Boottocht Maligne Lake
 • Rafting op de Athabasca-rivier
 • 2300 m hoge kabelbaan naar Mount Whistler
 • Indrukwekkende First Nations-cultuur te Ksan
 • Herbeleving pelshandeltijd: handelsfort St. James
 • Couleur locale in Hyder, Alaska
 • Verkenning Vancouver
 • Bezoek aan het wereldvermaarde aquarium

Programma

Dag 1 : BRUSSEL - CALGARY - BANFF
Vertrek vanuit Brussel naar Calgary in de provincie Alberta. Bij aankomst rijden we naar Banff, een stadje aan de oever van de Bow-rivier, omringd door de majestueuze Rocky Mountains. Bij aankomst genieten we van een licht diner. Overnachting in het centraal gelegen BANFF INTERNATIONAL HOTEL. (D)
Dag 2 : BANFF: LAKE LOUISE
Na het ontbijtbuffet verlaten we het stadje Banff en verkennen we het gelijknamige nationale park. Banff is het oudste en een van de mooiste nationale parken van Canada. Bij het verlaten van het centrum, komen we onmiddellijk in de omringende natuur terecht. We krijgen een prachtig zicht op de enorme vallei die is uitgehold door de Bow-rivier en maken een eerste aangename natuurwandeling in de Rockies. In de namiddag bezoeken we de natuurlijke schoonheden: Lake Louise en Moraine Lake. Een wandeling langsheen deze blauwgroene gletsjermeren brengt ons innerlijke rust. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel. (O,D)


Dag 3 : BANFF - JASPER
Na het ontbijt volgen we de Icefields Parkway, ongetwijfeld een van de mooiste wegen ter wereld. Imposante bergen en turkooisblauwe meren wisselen elkaar af met kristalheldere bergrivieren, immense gletsjers en immer groene wouden. Voor beren, herten, berggeiten en groothoornschapen is dit een werkelijk paradijs. We worden met de bus tot aan de voet van de Athabasca-gletsjer gebracht. Deze gletsjer is 6 km lang, 1 km breed en de maximale diepte van de ijslaag is 300 m! Nog indrukwekkender wordt het wanneer we weten dat dit slechts een van de acht gletsjers is die vloeien uit het duizend jaar oude Columbia Icefield. Deze ijsvlakte is met zijn 325 km² de grootste ijsmassa in de Rocky Mountains. In de late namiddag bewonderen we de Athabasca-watervallen, voordat we verder rijden naar Jasper. Diner en overnachting in het rustieke BECKER’S CHALETS, prachtig gelegen aan de Athabasca-river, in het hart van het nationale park. (O,D)
Dag 4 : JASPER & OMSTREKEN
Ontbijt. Op weg naar Maligne Lake stoppen we aan de gelijknamige canyon. We wandelen er langsheen een 50 m diepe kloof die de Maligne-rivier sinds de laatste ijstijd hier heeft uitgegraven en waar zij zich nu met bruisend geweld doorheen slingert. Door het poreuze kalkgesteente van de bodem heeft de Maligne-rivier zich 16 km ondergronds voortgezet om het mysterieuze Medicine Lake te vormen, dat elk jaar in de herfstperiode verdwijnt. Dat de First Nations beweren dat het wordt bevolkt door kwade geesten, is dus niet zo verwonderlijk. Zodra we toekomen aan Maligne Lake, het tweede grootste gletsjermeer ter wereld, maken we een boottocht. Naarmate we het water opvaren, wordt de betovering van het turkooizen kleurenspel sterker. De majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen zorgen hier voor een ongeëvenaarde schoonheid. Het kleine Spirit Island is waarschijnlijk het meest gefotografeerde natuurplekje in Canada. Na de boottocht is het tijd voor de lunch. In de namiddag maken we een leuke rafting tocht op de Athabasca-rivier. Terwijl we over het water glijden, genieten we van de prachtige omgeving. Diner en overnachting in de chalets. (O,L,D)


Dag 5 : JASPER - PRINCE GEORGE
Na het ontbijt nemen we de hoogste kabelbaan van Canada naar Whistler’s Mountain tot op een hoogte van 2300 m. Hier, boven de boomgrens, wacht ons een onwezenlijke wereld. Bij helder weer hebben we een prachtig zicht op de Athabasca-vallei. Maar de echte schoonheid ligt verscholen tussen de rotsachtige bodem. Kleurrijke vetplantjes trotseren ijzige winters om tijdens de korte zomers hun bloemenpracht te tonen. Met een beetje geluk zien we een marmot zonnen op een rots of een sneeuwhoender scharrelen naar het schaarse voedsel. Dan begint de lange tocht in westelijke richting, via Highway 16, ook Yellowhead Highway genoemd. We passeren de Yellowhead Pass, rijden de provincie British Columbia binnen en volgen de Fraser, een klein bergriviertje dat 1380 km verder in de Stille Oceaan uitmondt. Wanneer plots Mount Robson voor ons verschijnt, hebben we het gelijknamig provinciaal park bereikt. Deze mastodont van de Rockies laat een diepe indruk na. Indien het weer het toelaat, kan je een optionele helikoptervlucht rond de imposante Mount Robson maken. We zetten onze tocht verder doorheen velden en wouden, het gebied waar de beer zich thuis voelt. Als we Prince George naderen, merken we door kaalgekapte stukken bos de aanwezigheid van mensen in de natuur. Prince George is dan ook dé houtstad van British Columbia. Het is hier dat ontdekkingsreiziger Simon Fraser in 1807 langs de oevers van de Nechako-rivier en de Fraser-rivier een fort bouwde dat genoemd werd naar de Britse koning, George III. Na deze prachtige dag, genieten we van het diner in het hotel. Overnachting in THE COAST INN OF THE NORTH, het beste hotel van het stadje. (O,D)
OPMERKING : De facultatieve helikoptervlucht rond Mount Robson, is ter plaatse te reserveren en te betalen. Deze vlucht is steeds onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Prijs: ± 260 CAD p.p. (niet inbegrepen en onder voorbehoud van wijziging).
Dag 6 : PRINCE GEORGE - SMITHERS
Na het ontbijt doorkruisen we het Interior Plateau, een golvend hoogplateau rijk aan bossen en meren. Vroeger woonden hier de Carrier-indianen, die later werden opgevolgd door pelsjagers en avonturiers. In het gerestaureerde handelsfort St. James, nu een nationale historische site, herbeleven we de tijd van de pioniers die leefden van de pelshandel en werkten voor de machtige Hudson’s Bay Company. Lunch. Tijdens onze rit naar Smithers, een Zwitsers aandoend dorpje, beseffen we hoe groots en wild het westen van Canada is. Diner en overnachting in het gezellige THE HUDSON BAY LODGE. (O,L,D)
Dag 7 : SMITHERS - STEWART
Ontbijt. Vandaag wacht ons een mooie tocht doorheen het binnenland van British Columbia. In dorpjes zoals Moricetown, Ksan en Kitwancool komen we in contact met de cultuur van de First Nations. Deze stammen leven vooral van de zalmvangst. In Moricetown Canyon is de kans groot dat we de zalmvissers, die de zalm uit de kolkende Bulkley-rivier scheppen met een net of hem eruit prikken met een speer, aan het werk zien. In Ksan bezoeken we een gereconstrueerd dorpje met longhouses en totempalen. Lunch in Hazelton. En dan... North to Alaska! We nemen de Cassiar Highway en maken even een ommetje naar Kitwancool, een dorpje met een twintigtal originele totempalen. We volgen de weg tot aan Meziadin Junction en begeven ons richting Stewart. Onderweg worden we verrast door de Bear Glacier, een enorme gletsjermuur, een witte falaise doorkliefd met azuurblauwe barsten die uit een zijdal tot aan de weg glijdt en een indrukwekkende aanblik biedt. In Stewart, vlakbij de grens met Alaska, overnachten we in het eenvoudige KING EDWARD HOTEL. Bij onze aankomst wacht ons een heerlijk diner met verse Alaskan king crab! (O,L,D)


Dag 8 : STEWART: HYDER
Ontbijt. Stewart ligt aan het noordelijke uiteinde van het 150 km lange Portland Canal en is de noordelijkst gelegen ijsvrije haven van de westkust van Canada. Aan de andere kant van de grens ligt het kleine Hyder, een spookdorp dat opnieuw tot leven komt dankzij de talrijke bezoekers. We rijden naar de grenspost en steken de grens over naar de Verengide Staten, vanwaar we doorrijden naar Fish Creek, een riviertje waar de zalm komt kuitschieten tijdens de zomermaanden. Met een beetje geluk kunnen we hier grizzly’s of zwarte beren zien die vissen uit de rivier scheppen. Een onvergetelijk spektakel! Daarna volgen we de steile, kronkelende zandweg langsheen oude goudmijnen en grootse ravijnen. Picknicklunch aan het uitzichtpunt van de indrukwekkende Salmon Glacier. Nogmaals stoppen we aan Fish Creek om beren te observeren. Couleur locale is te vinden in Hyder met zijn pioniersmentaliteit. Dorstigen komen er aan hun trekken in een typische bar waar de goudzoekers vroeger hun ‘vuurdrankje’ bestelden. Diner en overnachting in het hotel. (O,picknicklunch,D)
OPMERKING : Eind juli en augustus zijn dé belangrijkste maanden voor de zalmentrek en de daarbij horende observatie van grizzly’s en zwarte beren.


Dag 9 : STEWART - PRINCE RUPERT
Vandaag wacht ons een lange, maar schitterende tocht naar de westkust van British Columbia. Na het ontbijt genieten we vanop de Highway 37A voor het laatst van het indrukwekkende zicht op de Bear Glacier. Via de Cassiar Highway, oorspronkelijk aangelegd ter bevordering van bos- en mijnbouw, en de prachtige Yellowhead Highway, bereiken we Terrace. Dit stadje is vooral bekend bij sportvissers. Na de middag vervolgen we onze weg langs de oever van de machtige Skeena-rivier die zich een weg baant door de Coastal Mountains om tenslotte uit te monden in de Stille Oceaan. Hier ligt het vriendelijke havenstadje Prince Rupert, waar de meeste inwoners leven van visvangst en houthandel of in de drukke haven werken. In deze stad van seaplanes kan bij gunstig weer ook een facultatieve vlucht per watervliegtuig worden gemaakt. Overnachting in het CREST HOTEL, het beste hotel van Prince Rupert. We dineren hier met zicht op de Stille Oceaan. (O,D)
OPMERKING : De reservatie en betaling van de facultatieve vlucht per watervliegtuig gebeurt ter plaatse. Deze vlucht is steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Prijs: ± 290 CAD voor 1 uur (niet inbegrepen en onder voorbehoud van wijziging).
Dag 10
Vandaag staan we vroeg op, want we moeten tijdig inchecken aan de veerboot terminal in Prince Rupert. De trossen worden losgegooid en het schip start zijn lange reis naar het zuiden doorheen de binnenzeevaartweg. De Inside Passage is de belangrijkste transportweg naar Alaska en tevens een droom voor elke reiziger. We genieten van een ontbijtbuffet aan boord. We varen tussen sprookjesachtige eilanden bebost met enorme douglas-sparren. Bella-Bella, een klein dorpje van de First Nations dat verscholen ligt tussen enorme regenwouden, is onderweg het enige teken van beschaving dat we terugvinden. We genieten van de laatste uurtjes op zee, terwijl de zonsondergang de lucht omtovert in een symfonie van rode kleur. ‘s Avonds nemen we een uitgebreid buffetdiner aan boord. Net voor middernacht verschijnt de kustlijn van Vancouver Island. Eens aan wal, rijden we naar het QUARTERDECK INN & MARINA RESORT te Port Hardy voor de overnachting. (O,D)
Dag 11 : PORT HARDY - TELEGRAPH COVE - QUADRA ISLAND
Na het ontbijt wacht ons alweer een zeeavontuur. Telegraph Cove, 70 km ten oosten van Port Hardy is de uitvalsbasis naar Johnstone Strait. Hier leven van juli tot oktober enkele orkafamilies, die genieten van de smakelijke en veelvuldig aanwezige zalmen. De kapitein stuurt zijn jacht langs piepkleine eilandjes terwijl hij behendig de netten van de talrijke zalmvissers weet te ontwijken. De kans is vrij groot dat we hier de bijzondere zwart-witte walvissen zullen ontmoeten. Van ver kan je een reeks vinnen door het water zien klieven en dampwolken ontwaren. Een unieke ervaring is het als we via onderwatermicrofoons het gefluit en geklik van de orka’s horen weerklinken! ‘s Middags genieten we van een zalm-BBQ-lunch. Nadien rijden we verder naar Campbell River waar we de ferry nemen naar Quadra Island. Hier zullen we dineren en overnachten in de rustig gelegen TSA KWA LUTEN LODGE. Deze schitterende accommodatie werd door de Kwagiulth-stam gebouwd op hun reservaatgebied. (O,L,D)
Dag 12 : QUADRA ISLAND
Ontbijt. Vandaag genieten we van een rustige en ontspannende dag op Quadra Island. Na het ontbijt maken we een aangename wandeling langs de Discovery Passage naar Cape Mudge Village. Ben je een beetje avontuurlijk en sportief aangelegd, dan kan je daarna opteren voor een boeiende zeekajaktocht langsheen de kustlijn van Quadra Island. De kajaktocht is ook geschikt voor beginnelingen. Je kan ook kiezen voor een sportieve wandeling of gewoon rustig genieten aan de baai van Rebecca Spit. Diner en overnachting in de lodge. (O,D)
OPMERKING : De reservatie en betaling van de facultatieve zeekajaktocht gebeurt ter plaatse. Deze tocht is afhankelijk van de weersomstandigheden. Prijs: ± 70 CAD p.p. (niet inbegrepen en onder voorbehoud van wijziging.)


Dag 13 : QUADRA ISLAND - TOFINO
Vandaag zetten we onze reis verder naar het zuiden, maar eerst ontbijten we in het hotel. In het binnenland zien we de hoge bergpieken van Vancouver Island Range. Het noordoostelijk gedeelte van Vancouver Island is beschermd tegen de stormen uit de Stille Oceaan en heeft een heel gematigd klimaat. Een van de laatste oorspronkelijke stukjes gematigd regenwoud in het binnenland van Vancouver Island vinden we in MacMillan Provincial Park. In dit natuurgebied, ook wel Cathedral Grove genoemd naar de bomen die zo hoog zijn als kathedralen, bewonderen we eeuwenoude douglas-sparren en hemlocks. In de namiddag bereiken we het Pacific Rim National Park waar we worden omgeven door eeuwenoude regenwouden en ongerepte stranden. Al wandelend in het regenwoud ontdekken we hoe rijk en gevarieerd deze prachtige bossen wel zijn. Na deze boeiende dag, worden we overgebracht naar het BEST WESTERN TIN WIS RESORT, prachtig gelegen aan de Stille Oceaan. Hier genieten we van het diner en de overnachting. (O,D)
Dag 14 : TOFINO
Na het ontbijt vertrekken we in oceaanwaardige zodiacs om de regio van Clayoquot Sound te verkennen. Vanop het water zien we de mooie, ingesneden kustlijn waar de regenwouden afdalen tot aan de ontelbare strandjes en baaien. Er zijn talrijke eilandjes waar we zeeleeuwen en -honden, vogelkolonies en witkoparenden kunnen zien. Bovenal gaan we op zoek naar grijze walvissen en bultrugwalvissen! In de namiddag maken we een wandeling langs de Stille Oceaan. Na deze mooie dag keren we terug naar het resort voor het diner en de overnachting. (O,D)


Dag 15 : TOFINO - VANCOUVER
Ontbijt. Vandaag rijden we naar Nanaimo, de tweede stad op Vancouver Island. Hier nemen we de ferry naar Vancouver. Na anderhalf uur varen, zien we de besneeuwde bergen van de Coastal Mountains en de skyline van het centrum van Vancouver. Het is de unieke ligging van deze boeiende stad die miljoenen bezoekers van over de hele wereld aantrekt. ‘s Zomers kan je er zeilen en surfen in de prachtige baaien, ‘s winters kan je even skiën in Noord- en West-Vancouver en ‘s avonds kan je lekker tafelen in een van de vele internationale restaurants; het is niet elke stad gegeven. Zelfs naar Canadese begrippen is dit een jonge stad. In 1870 bestond Vancouver alleen uit een houtzagerij, maar door de bouw van de Canadian Pacific Railroad in 1886 werd rond de zagerij een dorp uit de grond gestampt en vandaag is het een wereldstad van meer dan 2 miljoen inwoners. De laatste decennia werd ze overspoeld door Aziaten vanuit Hongkong en ontstond het tweede grootste Chinatown van het Amerikaanse continent. In de namiddag maken we een verkennende stadsrondrit. We verblijven in het stijlvolle WEDGEWOOD HOTEL, uitstekend gelegen aan het Robson-plein in het bruisende hart van Downtown Vancouver. We genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant in de binnenstad. (O,D)


Dag 16 : VANCOUVER
Ontbijt. Er valt heel wat te beleven in deze boeiende stad met zijn verbluffende ligging tussen steile, diepgroene bergwanden, diverse oceaaninhammen en talrijke mooie parken en tuinen. We starten de dag met een bezoek aan het Vancouver Aquarium, het grootste en boeiendste aquarium van Canada. Hier ontdek je de rijke, wonderbaarlijke onderwaterwereld van de ruwe en sprookjesachtige kusten van West-Canada en kom je oog in oog te staan met verschillende zeezoogdieren, zoals beluga’s, dolfijnen, zeeleeuwen en zeeotters. Na dit bezoek rijden we naar Noord-Vancouver en kuieren we rond in Lonsdale Quay Market, een attractief en prettig marktcomplex aan de oever, waar steeds een gezellige drukte heerst. Nadien schepen we in voor de Seabus, een catamaranveerboot die ons naar Gastown voert. Daarna ben je vrij om de groene wereldstad Vancouver verder te verkennen. Je kan souvenirs sprokkelen in Gastown, een wandeling maken door het prachtige Stanleypark of flaneren over een van de vele zandstranden. Je kan ook een museum of een van de vele shoppingbuurten opzoeken. Voor ieders wat wils. ‘s Avonds genieten we van het afscheidsdiner in het uitstekende restaurant van het hotel. Overnachting in het hotel. (O,D)


Dag 17 : VANCOUVER - BRUSSEL
Ontbijt. Vertrek vanuit Vancouver naar Brussel. (O)
Dag 18 : BRUSSEL
Aankomst te Brussel.

  

Belangrijk

Belangrijk om weten:

 • Tijdens deze reis ontdek je verschillende aspecten van de wondermooie Canadese natuur: de indrukwekkende Rocky Mountains, de legendarische First Nations, het majestueuze gletsjergebied van Alaska, de West-Canadese fjordenkust met de befaamde Inside Passage en met een beetje geluk ook orka’s, grijze walvissen en grizzly’s.
 • We kiezen zoveel mogelijk voor hotels en lodges die geïntegreerd zijn in de natuur, zodat je ten volle kan genieten van deze onvergetelijke ervaring.
 • Tijdens deze reis maak je meerdere prachtige wandelingen; aangepaste kledij en schoenen zijn dus een absolute must! Deze wandelingen werden zorgvuldig geselecteerd, zodat iedereen met een normale conditie en mobiliteit eraan kan deelnemen.
 • Wildlife komt jammer genoeg niet à la carte en kan dus nooit gegarandeerd worden. Toch is de kans groot dat we grizzlyberen zien.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen geplande excursies geheel of gedeeltelijk onmogelijk maken. In dit geval doen we altijd ons uiterste best om een volwaardig alternatief voor te stellen.
 • Anders dan anders reserveert als extra service een aantal privécabines tijdens de Inside Passage. Dit omwille van het comfort of om eventueel wat uit te rusten. Je kan er je handbagage opbergen en er zijn privétoiletten aanwezig in deze cabines.
 • De service tips bij maaltijden in Canada zijn niet vrijblijvend en maken een wezenlijk deel uit van de kost. Deze service tips bedragen 15-20% en zijn inbegrepen bij de maaltijden die deel uitmaken van ons programma.
Prijs

Prijzen en reisdata:

Reisdata:

21.07.17 - 07.08.17
04.08.17 - 21.08.17
10.08.17 - 27.08.17

Prijzen:

 • € 8090 p.p. op basis van een 2-persoonskamer
 • € 9590 p.p. op basis van een 1-persoonskamer

In deze prijs is inbegrepen:

 • Internationale vluchten in groepsklasse (economy class) van/naar Brussel
 • Alle overnachtingen volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle maaltijden volgens programma (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner)
 • Alle fooien, inkomgelden en taksen (zoals geldig op 30/09/16)
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering

In deze prijs is niet inbegrepen:

 • Dranken & persoonlijke uitgaven (bijv. souvenirs)
 • Eventuele kosten voor paspoort & inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)

DOWNLOAD HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA EN INFO

09 mei 2017

Collega Patrick bezocht vorige week het schip MSC Fantasia in Zeebrugge.

Dit mooie schip beschikt over 1637 prachtige kajuiten, een MSC Yacht Club, heel mooie spa- en wellnessruimte, fitness, binnen- en buitenzwembad met jacuzzi. Er zijn comfortabele...