De wildparken van Botswana

Botswana
vanaf € 2450 p.p.
Begeleide rondreis
groepsreis
Rondreis
15
Meerdere afreisdatums
Botswana
Avontuurlijke, begeleide safari in internationaal gezelschap (maximum 12 personen), met Engelstalige gids/chauffeur.
Logement afwisselend in tenten en hoofdzakelijk in eenvoudige accomodaties.
 
 
Johannesburg – Khama Rhino Sanctuary – Maun – Okavango Delta – Moremi Reservaat  - Makgadikgadi Pans – Chobe National Park – Victoria Falls (Zimbabwe)

 

 • Voel u één met de natuur tijdens deze hele reis
 • Glij langsheen het wateroppervlak in uw mokoro en verken op deze unieke manier fauna en flora in de delta
 • Te voet op ontdekking in de Okavango Delta
 • Op zoek naar roofdieren als luipaard, leeuw, cheetah, wilde hond in Moremi
 • Bewonder de kuddes olifanten in Chobe National Park en rond de Chobe-rivier
 • Geniet van diners onder de Afrikaanse sterrenhemel
 • Ga op zoek naar het zeldzame dierenleven in de rode duinen van de Kalahari
 • Per 4x4 op safari in het Chobe National Park, op bootcruise op de Chobe-rivier
 • Bewonder de bevreemdende schoonheid van de grootste zoutpannen ter wereld, de Makgadikgadi Pans
 • Geniet van een verfrissende duik in het zwembad van uw lodge in de Kalahari-woestijn
 • Sta net zoals Livingstone in bewondering voor het unieke natuurspektakel van de Victoria Falls
 • Geniet bij valavond van een cruise op de Zambezi-rivier
Programma

Dag 1: Johannesburg

Aankomst in Johannesburg.
Transfer naar uw lodge.
Vrij verblijf tot de samenkomst met de groep de volgende dag.
Overnachting in Road Lodge Rivonia.

Dag 2: Johannesburg – Khama Rhino Sanctuary – ca 630 km, ca 7,5 uur (LA)

’s Morgens vroeg ontmoeting met de deelnemers aan de rondreis.
Onder de deskundige begeleiding van uw gidsen, rijdt u vanuit Johannesburg Botswana in, richting Khama Rhino Sanctuary.
In de namiddag staat de eerste safari op het programma. In het unieke natuurpark zal je oog in oog staan met de witte neushoorn, zebra’s en wildebeesten. Overnachting in een tweepersoonskamer in een chalet binnen in de Sanctuary. De chalets bestaan telkens uit twee kamers en één badkamer die gedeeld wordt met de andere kamer.

 

Dag 3: Maun – ca 450 km, ca 6,5 uur (OL)

Na het ontbijt volgt een adembenemende trip door de Kalahari naar Maun.
Maun is een “wild west” stadje, aan de rand van de Okavango Delta. In de namiddag kan je kiezen voor een spectaculaire vlucht over de Okavango Delta (optioneel). Een absolute aanrader!
Overnachting in een tweepersoonskamer met eigen badkamer in de aangename lodge Crocodile Camp, waar je ook op zoek kan gaan naar krokodillen.

Dag 4-5: Okavango Delta – 2 uur transfer, heen en terug (OLA)

Onmiddellijk na het vertrek uit de lodge, rijdt u de Okavango Delta in, de grootste binnenlandse delta ter wereld. In dit uitzonderlijke landschap leven litschiewaterbokken, olifanten, en massa’s vogels (ook prachtige ijsvogels).
U onderneemt safari’s in de voor- en namiddag en ontdekt de delta op de meest authentieke manier: u laat zich glijden over het water in een mokoro.
Twee onvergetelijke overnachtingen in tenten met veldbedden en eigen toilet. Eigen handdoek mee brengen.

 

Dag 6-7-8-9: Moremi Game Reserve – 150 km, ca 4 uur (3 X OLA, 1 X OL)

In open 4X4 neemt uw professionele gids u gedurende deze vier dagen  ’s ochtends en ’s namiddags mee op safari in Chief’s Island, het grootste vasteland binnen in Moremi en de natuurlijke habitat van olifanten, nijlpaarden, buffels, leeuwen en ander wild. In dit wildpark maakt u het meeste kans om luipaarden te spotten.
Drie overnachtingen in de exclusieve tenten van de Hyena Pan Bushlodge aan de rand van het Moremi wildpark (met eigen badkamer).
Op de vierde dag vertrekt u na de lunch terug richting Maun voor één overnachting in de lodge in het Maun Rivernest Cottages.

Dag 10: Maun  - Makgadikgadi Pans – ca 320 km, ca 3,5 uur (OL)

U krijgt opnieuw de kans om een vlucht te maken over de Okavango Delta voor het vertrek naar Nata. U zal verblind worden door de magische glinsteringen van de uitgestrekte Makgadikgadi zoutvlakte. Hier staat de schaarse regen synoniem voor een spectaculaire verandering van het landschap als de duizenden wildebeesten en zebra’s migreren naar de zoete graslanden en wolken flamingo’s genieten van het algenrijke water.
Overnachting in een luxueuze tent of chalet (met eigen badkamer) in Nata Lodge of Pelican Lodge.

 

Dag 11 – 12: Chobe National Park - ca 300 km, ca 4 uur (OL)

Na het ontbijt vertrek naar Chobe National Park, het hart van de olifantenregio.
In de namiddag vertrekt u al voor een eerste game drive in een open 4X4 (optioneel). Ongetwijfeld ziet u enorme kuddes rond de Chobe-rivier die de Noordelijke grens van het park vormt. Na een overnachting in een chalet (met eigen badkamer) in Thebe River Safaris (met zwembad) vertrekt u ’s ochtends heel vroeg al terug op safari en na de middag volgt nog een safari-cruise bij zonsondergang.

Dag 13-14: Victoria Falls, Zimbabwe – ca 70 km, 1 uur (2 X O)

Korte rit naar de adembenemende Victoria Falls, een van de 7 wereldwonderen. De lokale bevolking noemt de watervallen geheel terecht “ De rook die dondert” of in de inheemse taal Mosi-oa-Tunya: het overdonderend geraas van het water en de fijne watermist die als een gordijn sprayt tot aan de hemel geven dit decor een magisch aspect.
Na dit onvergetelijk bezoek kan u tegen betaling en in de meest veilige omstandigheden deelnemen aan optionele spectaculaire activiteiten als wildwater rafting of bunji jumping.
Overnachting in Rainbow Hotel (met zwembad, kamers met eigen badkamer).

Dag 15: Vertrek

De rondreis eindigt na het ontbijt.

Goed om weten
 • De afreisdata aangeduid in het vet gaan gegarandeerd door ongeacht het aantal deelnemers (dus geen minimum van 4 vereist). Overige afreizen: minimum 4 deelnemers, maximum 12 deelnemers
 • Indien u alleen reist deelt u een accommodatie met iemand anders van hetzelfde geslacht. In dat geval betaalt u geen single toeslag. Indien u als alleenreizende de accommodatie niet wenst te delen met een andere persoon (en dus alleen wenst te slapen) kan dat mits betaling van de single toeslag
 • Als onderdeel van het avontuurlijk reizen wordt verwacht om af en toe wat mee te helpen, bijvoorbeeld bij het opzetten van de tenten, het klaarmaken van de maaltijden. Wanneer iedereen in een leuke ongedwongen sfeer zijn kleine steentje bijdraagt komt dat alleen maar de groepssfeer ten goede
 • De voorgestelde accommodaties kunnen steeds worden vervangen door alternatieve accommodaties van een gelijkwaardig niveau
 • Tijdens bepaalde etappes slaapt u in tenten die worden opgetrokken in de vrije natuur, te midden de wildparken. Deelnemers aan kampeersafari’s hebben wellicht vragen omtrent sanitaire hygiëne en privacy wanneer een tentenkamp wordt opgezet in de vrije natuur. De medewerkers van Africa by Excellence hebben diverse kampeersafari’s met onze vaste partner uitgetest en kunnen bevestigen dat de hygiëne en de privacy gegarandeerd zijn, dit in harmonie met en respect voor de natuur. Een aan te bevelen ervaring, ook voor reizigers die niet gewoon zijn om kampeervakanties mee te maken
 • De prijzen zijn onder voorbehoud van stijging van de parkfees
 • De rondreis eindigt in Victoria Falls om 8 uur ’s morgens, maar dit kan niet steeds gegarandeerd worden. Daarom vragen wij en stellen wij voor dat uw terugvlucht ten vroegste 3 uur na het einde van de rondreis vertrekt. Indien uw terugvlucht vroeger valt kunnen wij niet garanderen dat u tijdig op de luchthaven bent om uw vlucht te halen. Afhankelijk van de vluchttijden van de terugvlucht kan het zijn dat nog een extra overnachting supplementair moeten worden bijgeboekt.
Prijs & vertrekdata

Prijs per persoon op basis van dubbele kamer: € 2450

singletoeslag: € 1037

Vertrekdata:

 • 11 nov 2017
 • 18 nov 2017*
 • 25 nov 2017
 • 2 dec 2017

In deze prijs is inbegrepen:

 • Verblijf in tenten en eenvoudige tot comfortabele accommodaties, waarvan sommige met gedeelde badkamerfaciliteiten
 • Maaltijden zoals beschreven bij het rondreisverloop: de maaltijden worden door het gidsenteam klaargemaakt.
 • Activiteiten zoals beschreven bij het rondreisverloop (opgelet: bepaalde activiteiten zijn optioneel bij te betalen)
 • 2 professionele Engelstalige gidsen waarvan één Engelstalige chauffeur-gids (op sommige data is de begeleiding Duitstalig: deze data staan met een * aangeduid)
 • 1 fles water per dag
 • Toerismetaks op de accommodatie
 • Transport in comfortabele safaritrucks en 4X4, aangepast om de safari ten volle te beleven + bootsafari’s

In deze prijs is niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten (richtprijs uiteraard afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de  vluchtklassen en de beschikbaarheden)
 • Extra bedrag 300 USD ter plaatse te betalen aan de gidsen (verplicht): dit bedrag dient om bepaalde uitgaven ter plaatse te financieren omdat die ter plaatse alleen cash kunnen worden betaald en door de lokale organisatie vooraf niet elektronisch kunnen worden overgeschreven
 • Eventuele optionele activiteiten ter plaatse te betalen (opgelet: deze bedragen worden niet afgedekt door het bedrag van 300 USD)
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulerings- en bijstandsverzekering
 • Fooien
 • Internationaal paspoort en visum voor Zimbabwe Victoria Falls (visum ter plaatse aan de grens te kopen ca. €30 per persoon)
 • Elke dienst niet vermeld onder de rubriek ‘inbegrepen’
09 mei 2017

Collega Patrick bezocht vorige week het schip MSC Fantasia in Zeebrugge.

Dit mooie schip beschikt over 1637 prachtige kajuiten, een MSC Yacht Club, heel mooie spa- en wellnessruimte, fitness, binnen- en buitenzwembad met jacuzzi. Er zijn comfortabele...