Begeleide citytrip Bologna

Italië
€ 640 p.p.
citytrip
4
Afreisdatum: 
11/10/2018
Bologna

Bologna, de hoofdstad van Emilia-Romagna, gekend voor zijn ‘portici’, meer dan 40 km antieke arcades met 666 bogen.

Bologna wordt ook de ‘buik van Italië’ genoemd omwille van zijn zeer lekkere keuken.

Gedurende deze ontdekkingsreis in die historische stad zal je ervaren waarom ze Bologna ‘la grassa’, ‘la dotta’ en ‘la rossa’ noemen. We bezoeken enkele unieke parels van geschiedenis en cultuur zoals de Neptunusfontein, de San Petronio basiliek, Palazzo dell’Archiginnasio, de scheve torens Asinelli en Garisenda, het Joodse getto, de San Domenico basiliek, de abdij van Santo Stefano. Je zal genieten van de sfeer op de Piazza Maggiore, het unieke aanbod van delicatessen in de Quadrilatero, de culinaire vierhoek en de ambiance tijdens de autovrije zondagswandeling in de Via Ugo Bassi en de via dell’Indenpenza. Je zal tijdens die heerlijke nazomer op Piazza Galvani genieten van je ‘aperivo’ bij Zanarini en het lekkerste ijs van de stad proeven in Sorbetteria Castiglione.

Iedere dag wordt in stijl afgesloten in een authentieke trattoria waar de tortellini in brodo, de tagliatelle al ragù, de Parmezaanse kaas en hesp en de mortadella ons culinair verwennen.

We verblijven in een zeer goed hotel, centraal gelegen met een super lekker en gevarieerd ontbijtbuffet, hotel Metropolitan, in de via dell’Orso.

Programma

Dag 1:
Kennismaking met de stad en na het dinner een avondwandeling naar de Piazza Maggiore en de Quadrilatero.
Dag 2:
We bezoeken de cattedrale San Pietro, Piazza Nettuno, Piazza Maggiore met de mooi palazzi en de San Petroniokerk, de Sala Borsa, het Teatro Anatomico van de oude universiteit, de Stabat Mater. Na de vrije lunch volgen de scheve torens, de Quadrilatero, de Mercato delle Mezze, Eataly en de San Domenicokerk. We sluiten de dag af met een bezoek aan de chocoladewinkel van Majani voor een degustatie.
Dag 3:
We beginnen bij het venstertje op het kanaal, daarna de Joodse wijk, Santa Cecilakapel en het Poggimuseum. Na de vrije lunch gaan we naar Sorbetteria Castiglione, de beste gelateria van de stad.
Dag 4:
Mercato delle Erbe, Santa Lucca en de speciaalzaak voor vleeswaren en pastaTamburini

Prijs

Prijs per persoon: € 640 (op basis van 2-pers. kamer)

In deze prijs is inbegrepen:

  • vluchten heen en terug (inclusief taksen)
  • verblijf op basis van 3 nachten inclusief ontbijt in Hotel Metropolitan
  • transfers ter plaatse van luchthaven naar hotel en terug
  • Nederlandstalige reisleiding/gids van Brussel tot Brussel

In deze prijs is niet inbegrepen:

  • Toegangsgelden en persoonlijke uitgaven
  • Maaltijden (lunch en avondmaal)
  • Verzekering (annulatiepolis: 5% van de reissom)

Maximum 18 deelnemers

DOWNLOAD HIER DE FLYER VOOR DEZE CITYTRIP

 

09 mei 2017

Collega Patrick bezocht vorige week het schip MSC Fantasia in Zeebrugge.

Dit mooie schip beschikt over 1637 prachtige kajuiten, een MSC Yacht Club, heel mooie spa- en wellnessruimte, fitness, binnen- en buitenzwembad met jacuzzi. Er zijn comfortabele...