8-daagse Nederlandstalige begeleide groepsreis 'De groene schat van Europa'

Slovenië
vanaf € 1459 p.p.
Begeleide rondreis
groepsreis
Rondreis
vliegvakantie
8
Afreisdatum: 
19/08/2018
Programma

DAG 1 VLUCHT BRUSSEL-LJUBLJANA (L-D)

“Dobrodosli”: Sloveens voor “welkom”. Na aankomst op de luchthaven neemt u de transfer naar Ptuj. Onderweg maakt u een stop in Maribor, de 2e grootste stad van Slovenië. Hier bekijkt u de oudste wijnrank ter wereld die reeds 400jaar ononderbroken bloeit. Lunch in een typisch restaurant. Verder naar de oudste Sloveense stad Ptuj met haar mooie middeleeuwse toren, gelegen aan de Drava rivier.
Diner en overnachting in Ptuj.

DAG 2 PTUJ (O-D)

Vrije dag om te relaxen of deel te nemen aan de optionele excursie “Wijn en orchideëen”. Indien u hieraan deelneemt rijdt u naar het meest oostelijke deel van Slovenië. U bezoekt de orchideeënkwekerij Oceans Orchids en de bekende kerken van Bogojina. Lunch in een plaatselijk restaurant inbegrepen. Nadien verder richting Lendava waar u een prachtig uitzicht heeft vanaf de uitkijktoren op zowel Slovenië, Kroatië als Hongarije. De uitstap eindigt in Jerusalem met een wijnproeverij.
Diner en overnachting in Ptuj.

DAG 3 PTUJ-ROGASKA SLATINA-OLIMJE-LJUBLJANA (O-L-D)

Vanuit Ptuj richting Rogaska Slatina, een geanimeerde stad die vooral haar bekendheid heeft verworven voor de met de hand geproduceerde glas-in-lood en mond-geblazen glasobjecten. In de glasfabriek van Rogaska Slatina beoefent men deze ambacht al 350jaar. Na een leuke introductie in het proces van het glasblazen, maakt u een korte trip richting het klooster van Olimje. Dit klooster is niet enkel een imposant gebouw, maar huisvest tevens de 3de oudste apotheek van Europa. Lunch in een plaatselijke herberg. Verder naar Ljubljana voor diner en overnachting in Ljubljana.

DAG 4 LJUBLJANA (O-D)

Vandaag verkent u de hoofdstad Ljubljana. Een begeleide wandeling geeft een mooi inzicht in de rijke geschiedenis van de stad. Van de Romeinse stad Emona tot het erfgoed uit de 20ste eeuw van de bekende Sloveense architect Plecnik.
Kuier langs de rivieroevers en ontdek de grote stadssymbolen zoals de Drie Bruggen en de Schoenmakers brug. U leert de architectuur van Plecnik meer gedetailleerd kennen met o.a. het Marktplein, de Nationale Bibliotheek en het Congresplein. Ook de oude stad, de bovenstad en het Preserenplein worden bezocht.
Vrije tijd voor lunch en verdere verkenning van het stadscentrum.
Diner en overnachting in Ljubljana.

DAG 5 LJUBLJANA-POSTOJNA-PIRAN (O-D)

Vandaag kan u deelnemen aan de optionele excursie “De Postojna Grotten en de Sloveense Kust”. Hier rijdt de enige ondergrondse trein van het land. Ook aanschouwt u het sprookje van de “kleine draak’, een unicum in de natuur met de geboorte van een zeldzame salamander in een aquarium in januari 2016. Lunch in een lokale herberg en typische wijnproeverij inbegrepen. Tot slot bezoek aan Piran, waar u een wandeling maakt door deze pittoreske omwalde stad gelegen op een landtong.
Vervolgens verder naar Piran waar u een wandeling maakt door deze pittoreske omwalde stad gelegen op een landtong. Piran wordt gekenmerkt door haar middeleeuwse architectuur met veel invloeden uit de Venetiaanse republiek. Kleine nauwe straatjes, op elkaar gebouwde kleine huizen, mooie pleinen en kerken: Piran is terecht uitgeroepen tot nationaal historisch monument.
Terugrit naar Ljubljana. Diner en overnachting in Ljubljana.

DAG 6 LJUBLJANA-OSONZO VALLEI-KOBARID-KRANJSKA GORA-BLED (O-L-D)

Vandaag reist u verder tot de grens met Italië, nl. naar de smaragdgroene rivier Soca. De spectaculaire uitzichten en de ongerepte natuur zijn een streling voor het oog. Moeilijk te geloven dat deze rivier en zijn regio een vernietigend oorlogsgebied was tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Deze tragedie wordt herdacht in het museum van Kobarid. Dit museum werd beloond met de hoogste Sloveense erkenning, nl. de Valvasor Prize en genomineerd voor de titel van Museum van het Jaar van de Europese Unie (EMYA). Tijdens deze rit zijn er verschillende stopplaatsen voorzien om maximaal te kunnen genieten van deze mooie regio. Lunch in een plaatselijke restaurant.
Nadien rijdt u verder richting de Alpen. U rijdt Italië in via de Predil Pas (1156m hoogte) en komt voorbij het gekende skioord Kranjska met uitzicht op de Alpen. In de late namiddag arriveert u in Bled. Diner en overnachting in Bled.

DAG 7 BLED-BOHINJ-BLED (O-L)

Na het ontbijt kan u deelnemen aan de optionele excursie “Het sprookje van de Alpen: Bohinj”. U neemt dan de transfer naar Vintgar Gorge voor een wandeling van 1,5u doorheen de 1,6km lange bergkloof (gorge). De rivier Radovna snijdt zich een weg door de verticale rotsen van de Hom en Bort heuvels, wat zorgt voor een natuurlijk spektakel van watervallen, meren en stroomversnellingen. Via houten bruggen en vanop platformen kan u dit schouwspel bekijken. Nadien neemt u de bus naar het grootste natuurlijke meer van Slovenië. Lunch op weg naar Bohinj. Hier aangekomen, neemt u de kabelbaan naar de top van Mount Vogel waar u een prachtig uitzicht heeft op het Bohinj Meer. Op de terugweg rijdt u langs de dorpjes van Upper Bohinj Valley.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 8 BLED-LJUBLJANA-BRUSSEL (O-L)

Na het ontbijt maakt u een tocht op het Meer van Bled met een traditionele boot “pletna”. Deze boot brengt u naar het enige eiland van Slovenië waar men in het lokale kerkje de “wensklok” luidt met de intentie iedereen zijn diepste wensen te kunnen vervullen. Nadien gaat u lunchen in een restaurant dat gekend staat voor “Living Ginger Bread Museum” en het traditioneel eten. Hierna krijgt u een korte introductie van één van de mooiste middeleeuwse dorpen: Radovljica.
Tot slot transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

     

     

Reisdata en prijzen
Van Tot Prijs per persoon
19/08/2018 26/08/2018 € 1459
     

singlesupplement: € 265 p.p.

 

In deze prijs is inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Ljubljana-Brussel
 • Transfers zoals vermeld in het programma
 • 2 overnachtingen in 4* hotel Primus in Putj (of gelijkwaardig) in 2 pers. kamer
 • 3 overnachtingen in 4* hotel Austria Trend in Ljubljana
 • 2 overnachtingen in 4* hotel Park in Bled
 • Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Bezoeken of activiteiten:

  DAG 1: Begeleid bezoek wijnrank in Ptuj
  DAG 3:  Toegangsticket glasfabriek
               Toegangsticket klooster van Olimje
               Begeleid stadsbezoek Ljubljana
   DAG 6: Toegangsticket Museum van Kobarid (Eerste Wereldoorlog)
   DAG 8:  Boottocht op het meer
                Toegangsticket Bled Castle + kerkje op het eiland            

 • Begeleider vanaf Zaventem
 • Luchthaventaks en BTW

In deze prijs is niet inbegrepen:

 • Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
 • Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Citytaks en fooien
 • Annulering- en bijstandsverzekering
 • Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

MINIMUM 10 DEELNEMERS VEREIST

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET

DAG 2: “Wijn en orchideeën” à € 62 p.p.

 • Begeleid bezoek aan de orchideeënkwekerij Oceans Orchids + uitkijktoren Lendava
 • Begeleid bezoek aan de kerken van Bogojina
 • Lunch in een plaatselijk restaurant
 • Wijnproeverij in Jerusalem

DAG 5: “De Postojna grotten en de Sloveense kust” à € 80 p.p.

 • Toegangsticket voor de grotten van Postojna
 • Lunch in een typische herberg
 • Wijnproeverij
 • Begeleide wandeling in Piran

DAG 7: “Het sprookje van de Alpen: Bohinj” à € 69 p.p.

 • Wandeling (ca. 1,6km) doorheen de gorge
 • Kabelbaan naar de top van Mount Vogel
 • Lunch
09 mei 2017

Collega Patrick bezocht vorige week het schip MSC Fantasia in Zeebrugge.

Dit mooie schip beschikt over 1637 prachtige kajuiten, een MSC Yacht Club, heel mooie spa- en wellnessruimte, fitness, binnen- en buitenzwembad met jacuzzi. Er zijn comfortabele...